Victor Guzman

As we recall home

Vises kun tre dager:
Fredag 16. juli kl. 17 – 21
Lørdag 17. juli kl. 12 – 17
Søndag 18. juli kl. 12 – 17
Gratis adgang.

Kunstneren skriver:

«I utstillingen As we recall home har jeg hovedsakelig arbeidet med tegninger der jeg kombinerer dem med andre medier som skulptur, video og installasjon. I arbeidene fokuserer jeg på ideer om identitet, minner og personlige historier i forhold til ideen om et hjem.

Hva gjør et hjem til et hjem? Hvor er et hjem? Når føler man seg hjemme?

Dette er sentrale spørsmål i prosjektet mitt der jeg har inkludert min chilenske familie i prosessen for å hjelpe meg å reflektere, og vise et narrativ av når vi var besatt av en chilensk TV-kanal på 90-tallet. Mine foreldre følte seg ikke inkludert i Norge, så deres tilflukt på denne tiden var å se på og søke etter kanalen TV-Chile. Kjernen til dette prosjektet handler om deres søken etter tilhørighet.’!

Victor Guzman (f. 1987) er en norsk-chilensk billedkunstner som bor i Oslo, og har en mastergrad fra Kunstakademiet, Institutt for samtidskunst på KMD, UiB. Guzman arbeider tematisk om sin familie, populærkultur, internett og utforsker hvordan det påvirker en kollektiv og individuell hukommelse. Han har tidligere stilt ut hos Bergen kunsthall, Høstutstilllingen, Bergen kjøtt og Galleri Sagene Kunstsmie.

Utstillingen er støttet av kulturrådet og Billedkunstnernes vederlagsfond.

www.victorguzman.no