Kategorier
Ukategorisert utstillinger 2021

Kommer i 2021

Fjoråret 2020 med alle sine koronarestriksjoner satte preg på programmet vårt. Mange utstillinger ble flyttet, og noen ble avlyst. 2021 kan også bli turbulent. Vi er veldig glade for å kunne tilby kunstnerne nye datoer og perioder, og at det også blir plass til noen helt nye utstillere også. Og så kommer det sikkert til å skje ufortsette ting, så intet er skrevet i stein.

Foreløpig er disse bekreftet fremover:

  • Spreadfield & Spademarks.
    Johan Åström, Sidsel Bonde, Jonas Andrén, Jasmine Børresen, Sigurd Hansen, Sónia Barreiro og Noah Hallström
    Vises 19. – 28. mars.

Følg gjerne med på vår facebookside for å se hva som skjer.
Du kan også velge å få nyhetsbrev med siste info og varsler om utstillingsåpninger.

Kategorier
Ukategorisert

Inviter en kunstnerkollega!

Vi åpner for norske kunstnere til vår gjestekunstnerordning 2020.

Artist in Residence Bergen er beregnet for utenlandske kunstnere som ønsker å komme på arbeidsbesøk. I forbindelse med Covid-19 situasjonen kan ingen komme i år.

Derfor åpner vi nå opp for at norske kunstnere og kunstnere bosatt i Norge kan søke om opphold. I første omgang vil dette gjelde i perioden 1. oktober til 22. desember 2020. Kunstnere oppfordres til å søke på opphold med en varighet på 3 til 12 uker. Vi kan tilby hybler og studioer. De to hyblene er små, og hver er beregnet på 1 person, men her finnes også en dobbel sovesofa. Studioene på 47 og 67 m2 vender ut mot sjøen. Vi tar mot søknader fra profesjonelle kunstnere innen alle fagfelt. Les mer om AIR Bergen her.

Søknadsfrist 1. september, og søknadsskjema finner du her

Kategorier
2019

Vil du bruke Visningsrommet?

Neste frist er 15. januar!

Opprinnelig var det 13. januar, men siden vi skal ut på studietur den datoen kan vi skyve fristen etpar dager. Det er for prosjekter i perioden september 2020 – mars 2021.

Profesjonelle aktører i samtidskunsfeltet er velkomne til å søke.
Enkeltkunstnere, grupper, kuratorer eller institusjoner kan søke. Vi ønsker at stedet skal brukes til fortrinnsvis utstillinger og kunstrelaterte arrangementer innenfor ny samtidskunst og det skal være åpent for publikum. Det kan være workshops, artist talks, musikk, performance, litteratur, møter eller tradisjonelle utstillinger. Én-kveldsarrangementer er like interessant som lengre utstillingsperioder.

NB: Viktig informasjon før du søker: De som ønsker å bruke Visningsrommet må selv finansiere sitt prosjekt og ordne med montering og tilsynsvakt for utstillingen. Vi har dessverre ikke offentlig støtte til utstillingshonorarer eller produksjon.

Søknaden må inneholde prosjektbeskrivelse, cv og dokumentasjon på tidligere arbeid (lenker). Ikke send dokumenter i word – vær så snill å sende all tekst som pdf-dokument. Max størrelse på søknaden 5 MB.

Send kun via epost til line@usf.no. Husk å skrive ønsket periode/datoer, og gjerne med flere alternativer. Kontakt Line Nord (tlf. 4088 6010) for mer informasjon, eventuelt Evy Sørensen (tlf. 9086 3122).

Vil du ha mail med info om utstillingsåpninger og annet kunstrelatert som skjer på USF?