Om oss

Visningsrommet USF er et gallerirom for ulike uttrykk innen samtidskunsten.

Visningsrommet er fleksibelt og kan brukes til performance, møter, opplesninger og musikk såvel som tradisjonelle utstillinger.

Visningsrommet USF åpnet i 1993 som et kunstnerstyrt utstillingssted. Gjennom årene har det vært kontinuerlig galleridrift der profesjonelle kunstnere har vist arbeider innen samtidskunstfeltet.

Se arkiv over alle utstillinger.


Se pdf med arealinfo og beskrivelse.

Visningsrommet er en del av USF Verftet, som er Bergens største samlokalisering av kunstnerateliérer, kontorer og studioer for kulturvirksomheter innen musikk, film, design og annet – samt kino og scener for musikk og scenekunst.

Søk utstillingsplass

Søknadsfrister utlyses to ganger i året.

SOMMEREKSTRA:

Visningsrommet på USF Verftet vil i år, som i fjor, holde åpent for regulære utstillinger i hele sommer. Derfor går vi nå ut med en ekstra open call til profesjonelle kunstnere/kuratorer i samtidskunstfeltet som ønsker å bruke stedet i tidsrommet ca. 22. juni – 2. august 2021. Vi ser for oss at sommeren kan deles i tre perioder, men vi er også åpne for alternativer.

Kunstutstillingene i Visningsrommet vil skje parallelt med Feriekolonien USF. Med mye aktivitet i Feriekolonien på plassen utenfor Visningsrommet, og alle gjestene til uteservering og badeplass vil det være et stort publikum som er potensielle besøkende til Visningsrommet. Aktiviteten vil ofte foregå på ettermiddag og kveldstid, så derfor er det fint om Visningsrommet kan være åpent for publikum så mye som mulig. De lange åpningstidene kan gjøre at det er praktisk med et robust opplegg som ikke trenger kontinuerlig tilsyn.

Vi ønsker forslag om prosjekt som er tydelig, som engasjerer og har potensiale for dialog med et bredt publikum. Det trenger ikke være helt nylagde prosjekter – vi synes at gode prosjekter kan inngå i bærekraftig gjenbruk! Kanskje du har noe som har vært vist et annet sted og som fortjener et større publikum?

Send oss en god prosjektbeskrivelse og lenker til illustrasjoner. Nevn også noe om hvilken periode som passer best for deg. Søkere fra skandinaviske land bes skrive på sitt morsmål. Engelskspråklige søkere kan skrive på engelsk. Frist for å søke er 10. mai. Send til line@usf.no. Lurer du på noe kan du ringe Line på tlf 40886010 og spørre.

NB: Viktig informasjon før du søker: De som ønsker å bruke Visningsrommet må selv finansiere sitt prosjekt og ordne med montering og tilsynsvakt for utstillingen.

Søknaden må inneholde prosjektbeskrivelse, cv og dokumentasjon på tidligere arbeid (lenker). Ikke send dokumenter i word – vær så snill å sende all tekst som pdf-dokument. Max størrelse på søknaden 5 MB.

Send kun via epost til line@usf.no. Husk å skrive ønsket periode/datoer, og gjerne med flere alternativer. Kontakt Line Nord (tlf. 4088 6010) for mer informasjon, eventuelt Evy Sørensen (tlf. 9086 3122).

Vil du ha mail med info om utstillingsåpninger og annet kunstrelatert som skjer på USF?