TUSSØY

Ingun Alette Mæhlum
Fotografi

Vises 2. – 19. februar 2023

Utstillingen er den tredje i serien Norsk Foto i Visningsrommet USF.

Åpner torsdag 2. februar kl. 18.00 – 21.00.
Åpningstider:
Tirsdag – onsdag – fredag – lørdag – søndag kl. 12.00 – 16.00.
Torsdag kl. 13.00 – 20.00.
Mandager lukket.
Gratis inngang.

Tussøy er et værhardt samfunn med (ca.) sju fastboende, og livet der er preget av venting. All aktivitet må tilpasses årstider og værforhold. Naturen bestemmer. Fotografen ønsket å selv å tilpasse seg det langsomme tempoet, derfor er alle bildene fotografert analogt.

Tussøy ligger på yttersida av Troms. Da Mæhlum fotograferte livet på øya, var det stor uenighet om innbyggertallet. Noen mente det var fem innbyggere, noen mente det var sju og andre igjen hevdet at de var ni. På femtitallet var folketallet oppe i seksti, men gradvis har folk flyttet nærmere skole, jobb og en mer praktisk hverdag. Dette er en dokumentar om de som har valgt å bo på Tussøya.

Mæhlum undersøker både forholdet mellom menneske og natur, og forholdet mennesker imellom på en liten øy. Det er mye ensomhet på et så lite sted, både ufrivillig og selvvalgt.

Fotograf Ingun Alette Mæhlum er basert i Tromsø og arbeider hovedsakelig med tema knyttet til arktisk kultur. I 2017 gav Mæhlum ut fotokunstboken Tussøy på forlaget Kehrer Verlag.
Nå kan vi se fotografiene fra Tyssøy i stort format på vegg i Visningsrommet USF.

Ingun Alette Mæhlum er utdannet ved fotojournalistutdanningen på Høgskolen i Oslo og ved Høgskulen i Volda. Sammen med Arne Egil Tønset gav hun ut boken Barentsportretter i 2013. I samarbeid med journalist Christine Kristoffersen Hansen driver hun nå selvpubliseringsforlaget Agalaus, som har utgitt bøkene Væran (2017), Vestregata (2017), Lofotfisket (2017) og Longyearbyen – Halvveis til Nordpolen (2018).

Se også https://ingun.no

Utstillingen Tussøy er støttet av Fritt Ord og Norsk Kulturråd.