Suvi Nieminen

Luonnon tila
Installasjon, video og tresnitt
25. nov. – 3. des. 2023

Velkommen til åpning fredag 24. november kl 18.00 – 21.00

Åpningstider:
Lørdag 25. nov. kl. 12.00 – 17.00
Søndag 2. nov. kl. 12.00 – 17.00
Mandag lukket
Tirsdag og onsdag kl. 12.00 – 17.00
Torsdag, fredag, lørdag (2.12) kl. 13.00 – 20.00

Gratis adgang.

Luonnon tila (naturens tilstand, naturens rom).

Utstillingen reflekterer over naturens betydning og verdi i ulike kontekster. På nært hold, som et sanselig rom og i den store sammenhengen, som naturressurs og grunnlaget for vår eksistens. Luonnon tila er inspirert av naturen i lokalmiljøet, og den nærliggende skogen som kunstneren er glad i.

LUONNON TILA – The state of nature, the space of nature

The exhibition reflects on the importance and value of nature in different contexts. Up close, as a space for the senses and in a larger scale, as a natural resource and the basis of our existence. Luonnon tila is inspired by the nature of the local environment, and the nearby forest that the artist is fond of.

Suvi Nieminen arbeider med grafikk, skulptur og installasjoner der det spesifikke rommet er utgangspunktet for arbeidet. Hun er utdannet ved Konstindustriella Högskolan – University of Art and Design Helsinki og ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen 1990. Nieminen er født i Finland, men har bodd i Norge siden 1984, først i Bergen og nå på Askøy siden 1990.

Nieminen har stilt ut en rekke steder nasjonalt og internasjonalt og er representert i samlingene til blant annet Museet for Samtidskunst – Nasjonalmuseet, Trondheim kunstmuseum. og Norsk kulturråd. Hun har utført flere utsmykkingsoppdrag i det offentlige rom, bl.a. Undine i rundkjøringen på Os og Nexus i psykologisk fakultet UiB.

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

https://suvinieminen.no