Nostalgia

Med kunstnerne Tone Andersen, Ingrid Bjørnseth, Sandra Blichert og Renate Synnes Handal.

14. mai – 6. juni 2021 i Visningsrommet USF

Åpningsdag fredag 14. mai kl. 18 – 22.

Mandag – lukket
Tirsdag og onsdag 12 – 18
Torsdag, fredag, lørdag, søndag 14 – 20
Gratis adgang.

Smittevernregler gjelder. Hold avstand. Bruk munnmaske. Registrer besøket ditt ved ankomst.

Alle lengter vi etter noe. Solen. Sommer. Strand. Å gå barfot langs kanten, det langstrakte hav. Minner lagt igjen i stein vi fylte lommene med. Fluer samlet døde i et vindu. Tider uten nabostrid. En mer nydelig hekk enn de thjuaer naboene fyller hagene sine med. Å gå på epleslang, eller nysgjerrigheten der vi spionerer på naboen sine barn. Brevene vi aldri fikk skrevet og sendt. Låtene vi lyttet til, vokste opp med. Stemninger. Menneskene. Stedene. Lengte tilbake eller drømme oss frem. Nostalgien er det vi besitter. Samler minner underveis. Noe vi har. Noe vi får, og årene de bare går.

Tone Andersen jobber hovedsakelig med objekter, keramikk og video, som settes sammen til tablåer eller installasjoner. Temaene hennes omhandler identitet og hverdagsliv. I denne installasjonen har hun tatt utgangspunkt i Thuja planten: Thuja er den billigste muligheten man har til å få en hurtigvoksende tett hekk. En hekk som er viktig for å markere grenser og for å unngå innsyn.

Ingrid Bjørnseth arbeider og virker som billedkunstner i Bergen. Hun har studio på Isotop. Hun henter ofte inspirasjon og material fra plasser ute og jobber stedsspesifikt med installasjon. Arbeidet hennes har base i maleri -og i utforskning av overflater i rom som praksis. 

Sandra Blichert arbeider blandt andet med tekstiler, tekst og grafik. Ofte i prosesser der har en iboende langsommelighed og en form for stilstand i sig. Hun bruger og genbruger de materialer der er tilgængelige i det nære, i hjemmet eller fundet på gaden. 

Til dette værk begyndte det egentlig med en blomsterbuket der stod på et bord og trangen til at bevare dens sidste rest af essens og trangen til at røre andre på afstand, som man gennem skriften og talen, på tværs af korte eller lange distancer gennem et brev.

Renate Synnes Handal arbeider som kunstner og kritiker i Bergen. Hun benytter seg blant annet av tekst, stemme, lys og video i sine  undersøkelser. Hennes virke kan best beskrives som en plattform for historiefortelling, hvor store spørsmål som hvordan lever vi nå? Eller hvem er vi egentlig? – studeres under lupen.