Gro Lygre Petersen

Minnene ser oss
– maleri, fotografi og tekst
2. – 10. sept. 2023

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 2. september kl. 14:00 – 17:00.
Åpningstider forøvrig:
Kl. 12:00 – 18:00 alle dager, søndag 10. september kl. 12:00 – 16:00.
Gratis adgang.

Utstillingen viser seriene “Vandrehistorie” og “Bilen, brølet, tiden og treet”. Tematisk omhandler utstillingen sorg over tapt tillit til livet på samme tid som verkene strekker seg etter å være livsbejaende.

Den første er en serie malerier kunstneren startet i tiden etter at hun pådro seg et kraftig slag mot hodet og et brudd i ryggen i en påkjørsel og hun måtte holde seg i ro over en periode. Hun startet med motiver fra sine nærmeste omgivelser.

Den andre serien, «Bilen, brølet, tiden og treet» er et fotografi satt sammen med tekst. Da hun var begynt å komme seg etter påkjørselen, bestemte hun seg for å dra på en sekulær pilegrimsreise til stedet der den første ulykken i livet hennes skjedde, der hennes besteforeldre omkom i en utforkjøring da hun var barn, og ta et nytt fotografi. Målet var å omorganisere minnenes plass i livet sitt gjennom fokus på håndverk.

Gro Lygre Petersen er bosatt i Bergen. Hun har sin kunstutdannelse fra Bath Spa University i England og Kunsthøgskolen i Bergen.

Prosjektet er støttet av Norske Grafikeres fond.

Instagram: @grolygrepetersen