VISNINGSROMMET USF

Arkiv – Arne Vinnem

Arne Vinnem------------------------
06.11.2009 – 06.12.2009 // Vernissage fredag: 06.11.2009 // 19.00
------------------------

arnevinnem04
Oops!… I Made You Believe, videostill.

------------------------

Arne Vinnems utstilling Life Never Works In Retrospect består av en rekke arbeider som sirkler rundt tematikkene romantikk, død, identitet og myteskaping. Vinnem aktiverer referanser fra vidt forskjellige kulturelle sfærer med gjenbruk av populærkulturelle fragmenter, litterære skikkelser, rockeikoner og den velkjente norske skuespilleren Eva von Hanno. Verkene i utstilingen benytter en mangesidig visuell retorikk som antyder slektskap til sømløs modernistisk utstillingspraksis som rammer inn en mer uregjerlig og skitten versjon av vestlig kulturell kanon. Arne Vinnems utstilling avslører at det alltid finnes en materiell bakside av kunstverket, og at de kulturelle mytene vi omgir oss med speiler de mørke sidene av mennesket så vel som de behagelige. Det er et dypt alvor, men også en tilsvarende dyp humoristisk impuls som ligger til grunn for Arne Vinnems arbeider.

------------------------

Tittelen på det monumentale videoverket Oops!… I Made You Believe er en collage av to linjer fra Britney Spears megahit fra 2000. I videoen møter vi tre forskjellige karakterer i hver sin intime sfære spiller ut handlinger som kan avsløre private, intime handlinger, men som også kan være iscenesatte portretter av stereotypier.

parykker

Skulpturen ”- Tror du at du kommer til helvete? – Ja det håper jeg jo virkelig for faen!” er et humoristisk pek til den norske black-metal kulturen. To heavy metal-parykk bekledde utstillingssokler står lent mot hverandre som i en fortrolig samtale.

------------------------

arnevinnem10

I fotoserien ”Folded Note To Self I-III” dukker tre personaer opp fra dypet av et kulturelt reservoar av mytologier. Tre papirlapper med navn på kjente karakterer som i sin tid dannet mytiske kulturelle forbilder; tre av de døde unge ligger henslengt i avkroker av det som kan være et kunstneratelier eller en hybel.

------------------------

arnevinnem01
Veggtegningen ”Uten tittel” er en reproduksjon av en tegning Arne Vinnem gjorde i høst av det siste retterstedet som ble benyttet i Bergen etter landssvikoppgjøret i 1945. Stedet hvor avretningen foregikk er ikke allment kjent, bare et fåtall mennesker vet i dag nøyaktige hvor retterstedet befant seg.

------------------------

Arne Vinnem er utdannet fra Kunstakademiet i Bergen. Han har deltatt i en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Bor og jobber for tiden i Oslo. Life Never Works In Retrospect er hans første separatutstilling. For mer informasjon om kunstneren, se http://www.arnevinnem.com

------------------------