VISNINGSROMMET USF

Archive – Leander Djønne – General Mold. Future Ashes

General Mold. Future Ashes

Leander Djønne

------------------------
26.08.2011-15.09.2011 // Vernissage fredag 26.08.2011 // 1900
------------------------

general_mold_500

…slik hverdagslivets uutgrunnelige kjedsomhet pågående romsterer våre kollektive kropper med sin nitidige og gamle atmosfære av amorøsitet, av anarki, av kaos, av delirium, av demens, av kronisk sinnssykdom, av borgerlig uansvarlig latskap, av psykiske anomalier (for det er ikke verden som sådan som har revnet, men mennesket i seg selv), av rent hykleri, av usaklig, ond forakt mot all ønskelig fremgang. Å se dette hastig formere seg, representerer gjenspeilinger av verdens brutale forplantning, en hånlig reproduksjon av de krefter i økonomien som krenker ethvert spekter av mulig selvtekt.

------------------------

Leander Djønne (1981) ble født i Odda. Han er utdannet fra Statens Kunstakademi i Oslo og Vestlandets Kunstakademi i Bergen, Staedelschüle Frankfurt am Main (prof. Wolfgang Tillmans) og Malmö Konstakademi hvor han fikk sin MFA i 2007. Djønne har hatt separatutstillinger på UKS i Oslo, Galleri Rekord, Galleri Daria Veie, Landigs, Knekt, og El Parche Bogota. Han har også deltatt i en rekke gruppeutstillinger, blant andre på CCS Paris, Kunstnerforbundet, Al Mahatta Gallery, Astrup Fearnley Museum of Moderen Art, Projekt 0047, Bonnier Konsthall, documenta 12 Magazines, Generali Foundation Wien, Galleri F15 og Hannover Kunstverein.

De siste årene har Leander Djønne vært involvert i en kunstpraksis som beveger seg mellom en rekke medier – film, installasjoner, tekst, performance, fotografi og undervisning.. Dette er en kontinuerlig kunstnerisk utforskning av politiske og historiske forhold og kunnskapsproduksjon. For å gjøre dette tar han i bruk konseptuelle og metodologiske metoder lånt fra kunstnerisk og akademiske praksiser som film, poesi, teater, lingvistikk og journalistikk. Leander Djønne er en av initiativtagerne til det kollektive prosjektet Parallellaksjonen og er involvert i det kunstnerdrevne initiativet Dortmund Bodega i Oslo.